Male tajne kako da vaš dom zasija?

Bilo da tražite rešenje za male promene ili neke značajnije promene u dizajnu enterijera, mali trikovi će napraviti pravu magiju u vašem domu, a koje nisu ni skupe ni teške za primenu.
Obracanje pažnje na detalje i pravilno kombinovanje boja, nove tapete ili neki drugi detalji učiniće čuda i razlika koju napravite sigurno nećce ostati neprimećena.

Pogledajte ovih nekoliko inspirativnih saveta dizajnera za svačiji dom.

Bilo da tražite rešenje za male promene ili neke značajnije promene u dizajnu enterijera, mali trikovi će napraviti pravu magiju u vašem domu, a koje nisu ni skupe ni teške za primenu.

Obraćanje pažnje na detalje i pravilno kombinovanje boja, nove tapete ili neki drugi detalji uciniće čuda i razlika koju napravite sigurno neće ostati neprimećena.

Manje sobe farbajte u blaže i svetlije boje kako bi izgledale vece.
Sobe manjih dimenzija (poput ove na slici iznad) imaju tendenciju da izgledaju prenatrpano, ali veliki prozori, zidovi obojeni svetlim bojama i dobra upotreba gledala ne samo da reflektuju prirodno svetlo, nego i pružaju opticku iluziju prostora, cineci prostor vecim nego što zapravo jeste.

Tamne boje zidova ce prostor uciniti manjim, bez obzira da li prostor ima dosta prirodnog osvetljenja i strateško postavljena ogledala. Koristite ogledala da bi vaš prostor momentalno postao bolje osvetljen. Prozori se koriste da bi mali prostori izgledali vece, dok vece prostorije ili bilo koji prostor kome nedostaje osvetljenja mogu rešiti ovaj problem tako što ce strateški postaviti ogledala. Ogledala ce prostor da ucine krupnijim i bolje osvetljenim.

Drugi razlog zbog cega su ogledala dobro rešenje i za vaš dom je što su ona odlicno rešenje da popune prazan prostor na zidobima.
Veliki ili mali, ogledala dodaju svetlo i dimenzije svakom prostoru. Mešajte šare i teksture. Mešajte staro i novo, skupo i jeftino.
Ako imate neke stvari koje su vam ostale od bake ili prebake i želite da ih uklopite sa modernim nameštajem – slobodno.

Zašto police sa knjigama?
One su idealne jer ne zauzimaju puno prostora, ali takode možete da dodate boju unutrašnjost ormana, hodnike ili plafone.
Ofarbajte ili tapetama ukrasite police sa knjigama. Polica sa knjigama bi bila jednostavna i obična ako joj se ne doda nešto specijalno, kao što su tapete.

Boje mogu da vašem prostoru daju novu energiju i da ga osvetle. Neverovatno kako nešto jednostavno kao što su interesantne tapete ili boja mogu da prostor učine energičnim i da ga potupuno transformišu.

Zeleno je vaš prijatelj. Dodajte biljke u vaš životni prostor. Dodajte ih u svaku sobu, malu ili veliku, nekoliko ili mnogo.
Biljke možete da ukrasite svoj prostor dodajuci mu boju i teksturu uz minimalna ulaganja. Pored estetskog momenta, biljke mogu da prociste vazduh u vašem prostoru i da izbalansiraju vlažnost vazduha. Svaki dom bi trebalo da bude ukrašen zelenilom.

Svi vrhunski dizajneri enterijera ce vam reci da vaš dom treba da odslikava vašu licnost i vaš stil. Stari nameštaj prica pricu o vašoj prošlosti, dok moderni komadi daju dodir vase sadašnjosti.

Ovaj unos je objavljen u Blog. Sačuvajte link.