Šta dizajneri enterijera prvo primete kada udu u vaš dom?

Detalji su potrebni da svakoga oborimo sa nogu kada zakoraci u naš dom.

Dizajneri enterijera imaju jako dobar osecaj prostora i obracaju pažnju na detalje i ako uspemo da zadovoljimo njihov strogi sud, sigurno je da ce se dopasti i ostalima. Evo na šta treba da obratite pažnju kada uredujete svoj dom.

Da bi na pravi nacin mogli da istaknu dobre i sakriju loše delove svake sobe, neophodno je prvo da ih primete.

To znaci da njihovom oštrom oku nece promaci bilo kakva greška koju je nacinio arhitekta, izvodac radova, ili vi. Zašto? Pa da bi mogli da ponude rešenja. Da li je sofa naslonjena uz zid?
Sve što je potrebno dizajneru enterijera da dobije ideju šta da radi je – da ude u prostoriju. Medutim, neki dizajneri se hvataju za glavu kada vide ono što vecina naš ima u domu.

Sofa naslonjena uza zid u velikoj prostoriji može da izazove razlicitu reakciju, ali ne prijatnu. Da li u prostoriji ima cveca? Mali detalji su to što stan ili kucu cini udobnim, posebnim, što ga jednom recju cini toplim domom.
Da bi se taj efekat postigao moramo da obratimo pažnju na detalje koji ce na pravi nacin opisati svoje stanare. Cvece je uvek lepo rešenje jer može da se uklopi u svaki prostor i može da mu da neophodnu svežinu i posebnu lepoti.

Koliko jastuka imate na kaucu? Još jedna u nizu grešaka koje cesto pravimo je da li i koliko jastuka imamo u dnevnoj sobi. Poput cveca i jastuci su detalj koji ce da napraviti razliku u vašoj sobi.
Pre svega, zato što mogu da budu razlicitih tekstura, boja i detalja. Pored toga, jastuci ce uciniti da vaš nameštaj bude mekši, a samim tim i udobniji.

Detalji, detalji, detalji. Da li imate detalje u prostorijama? Koliko? Kako su uklopljeni sa ostatkom prostorije? Da li ih i kako održavate? Sve su to pitanja koja ce svaki dizajner enterijera uputiti sebi kada ude u vaš topli dom. Time, on može da vidi i sa kim ima posla, ali i na šta da obrati pažnju prilikom uredivanja vašeh domacinstva. Kako miriše u vašem domu? Naravno, potrebno je zadovoljiti sva cula kako bi dom mogli da nazovemo idealnim.
To znaci da osim vizuelnog dela svakog doma potrebno je da dom ima i prijatan miris. Sve to daje ugodaj koji je jedinstven i koji stvara poseban DNK vašeg doma.

Da li imate cvece ili mirišljave svece ili štapice ili pak koristite osveživac vazduha nije bitno. Bitno je samo da ugodaj koji želite da stvorite bude za sva cula.
Kako bi rasporedili svoj nameštaj kod vas u stanu? Da bi imali dovoljnu širinu pri odlucivanju kako da izvuku maksimum iz prostora dizajneri enterijera se neretko odlucuju da zamisle kako bi svoj nameštaj mogli da uklope u prostor.
To naravno ima pozitivan uticaj na kreativni proces, a sa druge strane tako mogu da uoce neke greške kao što su kolicina nameštaja, pozicioniranje i sl. Kako su organizovane police sa knjigama.

Pojedini dizajneri vode racuna o rasporedu police sa knjigama. Ne savetuje se da sve knjige budu poredane jedne pored drugih, jer sterilan izgled više nije toliko u modi.
Namera je da se vidi pažnja posvecena detaljima i kombinacija vertikalno i horizontalno postavljenih knjiga ostavlja utisak o vlasniku koji posvecuje pažnju.

Ovaj unos je objavljen u Blog. Sačuvajte link.